Vår målsetning
Vår overordnede HMS-målsetting er å oppnå en arbeidshverdag der skader på mennesker, miljø og materiell unngås.
Vi ønsker å være anerkjent som bransjeleder på helse, miljø og sikkerhet, og vi tror at alle uønskede hendelser og ulykker knyttet til mennesker, miljø og eiendeler kan forhindres. Det forventes at våre ledere skal være pådrivere for en sterk sikkerhetskultur basert på våre verdier. Vi fokuserer på å forhindre personskader, arbeidsrelatert sykdom og større ulykker. Målet om null ulykker er blitt en del av måten vi tenker og jobber på, med stor vekt på kontinuerlig forbedring.
- Null alvorlige hendelser
- Null personskader
- Null skader på ytre miljø
- Null pålegg fra myndigheter
- Overvåke og fremme helse og arbeidsmiljø blant ansatte
- Redusere sykefravær
I det daglige arbeidet møter vi på arbeidsmiljøutfordringer som å jobbe med hender over skulderhøyde, vibrasjoner, arbeid på huk, slitasje på knær, innånding av støv, røyk og eksos, rygg og luftveisplager. Vi jobber kontinuerlig med å ivareta våre ansatte, slik at de skjermes best mulig for skadevirkninger som følge av disse faktorene. Vi har kontakt med bedriftshelsetjeneste, som blir årlig med på besøk ute på prosjekt for å komme med innspill og forbedringer på dette. Gjennom bedriftshelsetjenesten kan de ansatte komme til vurdering innen 48 timer og få behandling av lege/fysioterapi. I tillegg har vi behandlings-forsikring på våre ansatte, som gjør at våre ansatte raskt kommer til spesialistbehandling for eventuelle skader/plager.
Både arbeidsmiljø og ytre miljø er viktig for Haugholt Anlegg’s service AS. Vi scorer svært høyt hos våre ansatte i forhold til trivsel på jobb.
Miljøfyrtårn: I 2020 sertifiserte vi oss som Miljøfyrtårnbedrift, noe som vil hjelpe oss å være bærekraftige og mer lønnsomme. Vi etterstreber å minimalisere utslipp og forurensing, forbruk og avfall. Vi har innarbeidet prosedyrer på innkjøp, håndtering av avfall, kjøp av firmabiler og gjenbruk av materialer. Vi ønsker å være en bedrift som setter minimale fotspor i klimautslipp sammenheng. Våre portalvogner kan brukes utallige ganger og vi gjenbruker alltid forskalingsmaterialer – inntil 5 ganger før det kasseres. Våre lastebiler er av nyere dato, med partikkelfilter som minimaliserer utslippene i høy grad.
Sikkerheten er det absolutt viktigste i vår arbeidshverdag og har høyest prioritering i vår bedrift. Først og fremst er god opplæring den aller viktigste faktoren for å fremme god sikkerhet. Alle nyansatte hos oss får en fadder i bedriften som skal ivareta den nyansatte i sin nye arbeidshverdag. Fadderen har ekstra fokus på opplæring av den nyansatte, og å lære den nyansatte om rutiner rundt personlig verneutstyr, sikkerhetsplaner/HMS planer på prosjektet, risikoanalyser osv.
På hvert prosjekt lager Byggherre en SHA plan (Sikkerhet Helse Arbeidsmiljø) for det spesifikke prosjektet. Denne er utgangspunkt for HMS planen (Helse, miljø, sikkerhet), som er enda mer prosjektspesifikk. Det utarbeides også en risikoanalyse på prosjektet som tar for seg de ulike risikofaktorer som gjelder. Risikoanalysen er et levende dokument som oppdateres hver gang et nytt moment vurderes. Et nytt moment i denne planen kan komme av for eksempel en RUH (rapport uønsket hendelse), som de ansatte sender inn på bakgrunn av skader/ulykker/nestenulykker eller momenter som kunne ført til en uønsket hendelse. Det lages også en SJA (sikker jobb analyse) foran hver arbeidsprosess som medfører risiko, som for eksempel arbeid i høyde, jobbe tett på andre aktører på anlegget m.m.




