Kontorlandskap på Brokelandsheia

Aust Agder Blad hadde for noen uker siden en artikkel om kontorlandskapet vårt på Brokelandsheia i Gjerstad kommune.

Denne gjengen er en del av «kontorfellesskapet» på Brokelandsheia: – Det er helt topp

De siste årene har flere og flere enkeltmannsforetak og bedrifter flyttet inn i kontorer i banken på Brokelandsheia. Det har blitt til konseptet «kontorfellesskapet» som sparkes i gang for fullt til høsten.

For noen år siden sa administrerende banksjef i Østre Agder Sparebank under næringsdagene på Brokelandsheia at de hadde noen ledige lokaler de gjerne ville leie ut. Legekontoret og politistasjonen hadde flyttet ut, og de satt med ledige kontorplasser i både første, andre, og tredje etasje.

– Noen fikk gratis kontorplass noen måneder, og de som ville fortsette fikk dette til en gunstig penge. Det synes vi er veldig flott, sier banksjef Nina Holte.

Det var da næringssjef Ole Andreas L. Sandberg fikk ideen om å skape konseptet «kontorfellesskapet» i banken, noe banken selv var veldig positive til.

Næringssjefen fikk 150.000 fra regionalt næringsfond til å utvikle konseptet, og leide inn reklamehuset Bangerang for å hjelpe til med å utvikle prosjektet. Det jobbes nå med en hjemmeside, og det er også satt av penger til navneskilt og logo til bedriftene som skal henge på veggen på utsiden.

– Dessverre stoppet det litt opp da koronaen kom, men vi håper å få gjort det ferdig til høsten.

For alle

Kontorfellesskapet skal være et sted for folk som både driver for seg selv, men også for folk som arbeider i andre firmaer, men som ønsker å ha kontorplass i Gjerstad.

– Målet er å tilby kontor til en konkurransedyktig pris, hvor trivsel og det sosiale er viktig.

Det er allerede flere bedrifter og enkeltmannsforetak som har kontorer i bygget. Blant disse er blant annet Haugholt Anlegg’s Service AS, Akontroll AS, Pågang næringshage og AGH Engineering.

Til sammen er det cirka 20 kontorplasser i bygget.

– Banken låner også ut sitt store møterom hvor man kan ha videomøter og det er mulig å ha konferanse. Det er veldig positivt, sier næringssjefen

Fellesskap

Den aller første som flyttet bedriften inn i lokalet, var Svend Hoel Lunden som driver Akontroll AS sammen med sin far, Hans Lunden.

– Tilbudet er veldig bra. Det hadde det vi var ute etter, som var gode kontorlokaler, grei plassering og at man fikk en gunstig løsning på etablering, sier Hoel Lunden.

Han setter også stor pris på det sosiale kontorfellesskapet tilbyr, og han er glad for at den nye E18 ble lagt gjennom Brokelandsheia så de har kort vei til motorveien.

– Vi spiser ofte lunsj sammen, og det er absolutt viktig å få det fellesskapet selv om man jobber alene eller i et lite firma. Det er i tillegg en økonomisk fordel og en av de beste lokasjonene man kan ha.

Hoel Lunden setter også stor pris på det faglige miljøet på arbeidsplassen.

– Vi kan diskutere forskjellige problemstillinger, noe som er fordelen med å ha et kontorfellesskap med tekniske arbeidsplasser.

– Vi kan ikke få rost banken nok

HMS/KS-ansvarlig Anne Grethe Haugholt i Haugholt Anlegg’s Service AS har også nå kontorlokaler i banken. Tidligere har de stort sett drevet hjemmefra, men i desember flyttet fem ansatte inn i kontorene i andreetasje.

– Vi er kjempefornøyd. Det er helt topp. Vi kan ikke få rost banken nok for hvordan de tilrettelegger og stiller opp, og sørger for at vi har det bra, sier Haugholt.

Hun synes også det er utrolig hyggelig å ha kollegaer i underetasjen som de kan skravle med på pauserommet innimellom. I tillegg tar ofte kollegaene som er ute på jobber, turen innom kontoret for en kaffe.

Så langt trives de enormt, så de har ingen planer om å flytte på seg med det første.

– Vi har ikke tenkt å flytte på oss før vi blir kastet ut for å si det sånn.

Arne Gryting i AGH Engineering, Svend Hoel Lunden og Hans Lunden i Akontroll AS, Gunvor Vika i SMP og Lars Erik Christensen i Haugholt Anlegg"s service AS har alle kontorer i banken på Brokelandsheia.
Arne Gryting i AGH Engineering, Svend Hoel Lunden og Hans Lunden i Akontroll AS, Gunvor Vika i SMP og Lars Erik Christensen i Haugholt Anlegg"s service AS har alle kontorer i banken på Brokelandsheia.