Vår unge daglige leder

Vi har en ung og engasjert daglig leder. Han overtok stafettpinnen etter sin far i januar 2021. Lokalavisa laget en hyggelig reportasje om dette nå i juni.

– Jeg tror man tar ting litt lettere når man er ung og at man tenker litt annerledes. Det kan nok være en fordel til tider, sier Eirik Haugholt (22) fra Gjerstad.

I januar i år, bare 22 år gammel, fikk Eirik Haugholt fra Gjerstad en telefon fra faren sin. Han skulle bli daglig leder i farens firma.

– Selv om jeg hadde sett den komme, trodde jeg ikke det skulle skje så fort, forteller Haugholt, som legger til at faren hans de siste årene har vært syk og at han derfor har vært forberedt på han de neste årene må ta over driften.

Faren hans opprettet Haugholt Anlegg’s Service AS i 2002, og siden da har selskapet vokst. Driftsinntektene har steget hvert år siden start, og i 2019 tjente de nærmere 45 millioner kroner i driftsinntekter.

Det var et stort ansvar, men Haugholt var klar.

Skolelei

Haugholt har fagbrev som betongarbeider, og etter to år på skole gikk han ut i lære i Haugholt Anlegg’s Service. Der har han vært siden. Han hadde alltid gledet seg til den dagen han ble ferdig på skolen og kunne begynne å jobbe.

– Jeg var vel ikke den flinkeste på skolen. Jeg tøysa mye og det falt aldri helt i smak. Jeg var veldig skolelei, sier han, og legger til at egentlig har vært skolelei hele livet.

Da han først begynte som leder, tok det litt tid før han faktisk forsto at alt ansvaret lå på han.

– Det gikk litt tid før jeg innså hvor mye jobb det var, men det har gått veldig greit. Jeg har vært så pass interessert i å få det til og jeg elsker nye utfordringer.

Liker ansvaret

Selv liker han best å være ute på prosjekter å jobbe, men minst en dag i uken må han være på kontoret.

– Det verste er vel lange Teams-møter, siden jeg trives best med å være ute å jobbe. Men vi er en stor familie her hele gjengen og vi har blitt godt kjent, så det hjelper veldig. I tillegg liker jeg godt å ha det ansvaret, forteller han.

Og selv om han er ung, tror han absolutt at det kan ha sine fordeler.

– Jeg tror man tar ting litt lettere når man er ung og at man tenker litt annerledes. Det kan nok være en fordel til tider.

Støtte

Fra å jobbe turnus på prosjekter, til stort ansvar, har mye forandret seg i livet til Haugholt. Mobilen ringer stadig, og også i helgene er det folk som skal ha tak i han.

– Når jeg først er hjemme, er jeg flink til å prioritere. Jeg har også en veldig støttende kjæreste som synes det jeg gjør er veldig gøy.

For Haugholt har det aldri vært noe annet han har hatt lyst til å drive med. I hjemmet har det vært mye snakk om jobb, og ifølge han selv har han blitt «fostra opp på det».

Og hvis det sitter noen andre der ute som også er skolelei og bekymret for framtiden, har Haugholt en klar beskjed;

– Det er bare å jobbe mot målet sitt å stå på. Det lønner seg uansett.

Eirik Haugholt (22) ble plutselig daglig leder på dagen. En rolle han nå stortrives med. Foto: Marthe Kvernvik
Eirik Haugholt (22) ble plutselig daglig leder på dagen. En rolle han nå stortrives med. Foto: Marthe Kvernvik